Torrent Film İndirme Rehberi

Published by Barış Parlan on

Gerek sinema için ekonomik olarak harcama yapamayanlar, gerekse sinema salonunda evinin konforunu bulamayanlar için, Torrent dünyasında kaliteli film indirmek (download) için bilinmesi gereken bütün kritik konuları içeren kapsamlı bir rehber – kılavuz hazırladım. Burada yazılan adresler – linkler çalışmaz ise eğer, lütfen yorum olarak belirtin, zira bu konular da bütün dijital dünya gibi sıklıkla değişmekte. Böyle olası değişikliklerde haber ederseniz, gerekli güncellemeleri hemen yapacağım…

Torrent İndirme (Download) Programı

qBitTorrent adlı ücretsiz programı www.qbittorrent.org adresinden indirebilirsiniz. Veya eskiden en küçük ve hızlı olduğu için tercih edilen, ancak son zamanlarda yükleme sırasında junk reklam programları yüklemeye çalışan UTorrent programını da www.utorrent.com adresinden indirebilirsiniz. Bu programlardan istediğinizi seçip kurun, bunlar .torrent uzantılı anahtar dökümanları bilgisayarınızca açmanıza yarar. Bu dökümanların boyutları küçüktür, içlerinde, indirmeye çalıştığınız her ne ise (film – oyun – müzik) dökümanlarını bilgisayarlarında bulunduran insanların listeleri mevcuttur. Bu küçük program, o listedeki insanlardan küçük küçük parçalar halinde istediğiniz dosyaları toparlar ve birleştirir. Saygı gereği, indirdiğiniz torrent’i bir süre silmezsiniz, ki başkaları da sizden kopyalayabilsin. Evet, ev keyfinde film seyretmek için ilk adım, utorrent (benim tavsiyem), veya benzeri bir torrent indirme programı indirip bilgisayarınıza kurmanız.Dikkat: bu tür programlar ücretsiz olduklarından, gelir kaynakları kurulum sırasında bilgisayarınıza yüklemeyi teklif ettikleri Toolbar gibi küçük programcıklardır. Bu programlar zararlı, zararsız da olsa bilgisayarınızı yavaşlatan cinstendir. Bu aşamaları dikkatle inceleyip, ekstra eklentileri yüklememe opsiyonunuz vardır. Rahatlıkla o aşamayı atlayabilirsiniz.

KickAss & Piratebay: Torrent Bulma Sitesi

Öncelikle aşağıdaki torrent adreslerinden birisine girip ihtiyacınız olan olaya dair arama yapıyor ve .torrent dökümanını buluyoruz.

Bu adresler düzenli değişmekte ve güncellenmektedir (20 Aralık 2016) (bir zamanların krali BTJunkie’yi anmadan edemeyeceğim, ruhu şad olsun). Aradığınız her ne ise (film – müzik – oyun), burada arama yapıyorsunuz. Konumuz film olduğu için, bu konuya dair incelikleri belirteceğim. Filmin ismini yazdınız, arama yaptınız, sonuçlar çıktı. Doğru Torrent dökümanını seçebilmeniz için dikkat etmeniz gerekenler:

Seed/Leech Sayısı: Seed dökümanı paylaşan, Leech ise sizin gibi download eden sayısıdır. Ne kadar çok seed, o kadar hızlı torrent.

1080p / 720p: Çözünürlük, filmin görüntü kalitesidir, boyutunun büyüklüğüdür. Zati burada biraz mantık çalıştırmanız gerekir. File Size bölümünde indireceğiniz dökümanın boyutu yazmaktadır. Ortalama 1.5GB boyundaki bir film, plazma ekran TV’de kaliteli vakit geçirmek için yeterlidir. Ayrıca bazı kelimeler yazar bu film isimlerinin yanında, onları da genel olarak açıklıyalım:

  • CAM: Kamera, Sinemadan kamera ile çekilmiş film. Renkleri soluktur, ses kötüdür, silüet insanlar geçer, gülüşmeler öksürmeler duyulur. Tavsiye Etmiyorum.
  • TS: Telesync, filmin yine salondan, ancak projektörün oradan çekilmiş versiyonudur. Ses doğrudan orjinal cihazdan geldiğinden iyidir, ama görüntü yine soluktur. Tavsiye Etmiyorum.
  • SCR: Screener, Film festivalleri ve Jüri gösterimleri için hazırlanmış versiyondur. Üzerinde “bu videonun amacı şudur” şeklinde not olabilir, bazen ses kesilebilir, görüntü orjinal filmden farklı olabilir. Final ürün değildir. Tavsiye Etmiyorum.
  • WP: Workprint, Özel efektlerin henüz eklenmemiş olabileceği, ekibin oturup izleyip “tamamdır, şimdi efektliyelim” dedikleri aşamanın kaydıdır. Tavsiye Etmiyorum.
  • R5: Region 5, Filmin Doğu Avrupa, Hindistan, Afrika, Mongolia ve Kuzey Kore’de yayımlanmasına – satışına izin verilen formatıdır. Büyük ihtimalle ses dublajdır. Tavsiye Etmiyorum.
  • TC: Telecine, Analog’dan Dijitale geçirme aşamasında kullanılan ekipmandır. DVD filmlerin yapımı ile aynı işlem olmasından dolayı kalite gayet itidir. Yine de, kötü film roll’larından yapıldığı için, Tavsiye Etmiyorum.
  • DVD-Rip: Filmin en son – orjinal – dünyaya sunulan halidir. Güzeldir. Tavsiye ediyorum (:
  • BD-Rip: DVD-Rip ile aynıdır, ancak Blu-Ray disc’lerden gelmiştir. Onların boyutu muazzam büyük olduğundan dolayı, eğer büyük boyutlu bir BD-Rip (8 GB civarı) bulursanız, dev ekran plazma ile tadından yenmez.
  • TV-Rip / DSR / STV: Televizyondan – Uydudan çekimdir. Kalitelidir. Ancak RTÜK ve benzeri ne varsa, el atmış olabilir.
  • HDTV / PDTV: DVD kalitesinde TV yayınlarından alınır, Çok büyük oranda 16:6 – 16:10 oranındadır. Güzeldir.
  • XVid / H264 / x264: Bunlar video formatlarıdır. Genel olarak boyutu küçültür, kaliteyi kısar. Ancak çok sıkıntı çıkarmazlar. Zaten video boyutundan anlaşılır kalite olayı.
  • YiFY / aXXo vb.: Bunlar, Torrent camiasında belirli bir yer edinmiş, üstan abiler, amcalardır. İşleri filmleri böyle Rip’lemek, torrentlemek ve halka sunmaktır. Onların taklitleri filan da vardır. Takipçisi olmak için sitelerine göz atılmalıdır. Candırlar.

Evet, sitede filmin linkini bulduk. İndirirken dikkat edeceğiniz nokta, “Download” yazan her linke Tıklamayın. Aşağıdaki örnek görseldeki linki bulun, ve ona tıklayarak .torrent dökümanını bilgisayarınıza yüklediğiniz utorrent programı ile açın.

kickass torrent link rehber

Tracker List

uTorrent adlı program ile filmimiz inerken, bu indirme işlemini hızlandırmanın ufak bir tekniği vardır: Torrent, indirmek istediğiniz dökümanın “kimlerde” olduğunu listeleyen bir sistemdir. O listelerden kimlerde istediğiniz döküman olduğuna bakar, program sayesinde dökümanı o kişilerden indirirsiniz, aynı anda siz de o dökümanı isteyen insanlara verebilecek kişi konumuna geçersiniz. Bu kişi listesine Tracker List denir, bu liste ne kadar geniş olursa, “bu film bende var” diyen insanların sayısı o kadar fazla olur, döküman daha hızlı iner. uTorrent adlı programda o an indirdiğiniz dökümana sağ tıklayıp “Properties” kısmına gelirseniz, Tracker List şeklinde bir metin kutusunda birkaç adres görebilirsiniz. Yapmanız gereken, aşağıdaki Tracker List’i seçip, copy + paste ile programdaki listenin altına ekleyip OK düğmesine basmaktır.

udp://coppersurfer.tk:6969/announce
udp://9.rarbg.me:2710/announce
udp://explodie.org:6969/announce
udp://inferno.demonoid.ph:3389/announce
udp://mgtracker.org:2710/announce
udp://open.demonii.com:1337
udp://sugoi.pomf.se/announce
udp://tracker.glotorrents.com:6969/announce
udp://www.eddie4.nl:6969/announce
udp://tracker.coppersurfer.tk:80
http://pow7.com/announce

Turkcealtyazi.com Altyazı İndirme Sitesi

www.turkcealtyazi.com adresinden, sağ taraftaki arama motoruna filminizin adını yazıyorsunuz, ve çıkan sonuçlardan, sizin indirdiğiniz film versiyonu ile aynı olan altyazı senkronizasyonunu indiriyorsunuz. Filminiz BR-Rip ise, altyazı olark BRRip indirmeye özen gösterin. Böylece altyazı tam olarak filminiz ile aynı zaman kodlarına sahip olacak.

Gom Player Video Seyretme Programı

www.gomlab.com adresinden GOM Player adlı video seyretme programını indireceksiniz. Yine aynı şekilde, ücretsiz program olduğundan dolayı, yüklerken size ToolBar gibi küçük programlar yüklemeyi teklif edecektir, bu opsiyonları kabul etmeden de programı yüklemeniz mümkün, bu yüzden dikkatli, temiz bir yükleme yapabilirsiniz.

Televizyon – Plazma gibi cihazlarda, USB ile filmi seyretmek istiyorsanız size tavsiyem, filmin dosya adı ile, altyazının dosya adları AYNI olsun. Yani tam olarak filmi seçin, klavyeden F2’ye basın, CTRL+C ile kopyalayın. Aynı şekilde altyazıyı seçip F2’ye basıp Ctrl+V ile yapıştırın. Bilgisayar dahil bütün cihazlar – programlar, video ile aynı isimdeki altyazıyı otomatik olarak açarlar.

Hepinize iyi seyirler efendim…


Barış Parlan

I'm an earthling named Barış Parlan. Natural born curious and critical which evolved into a nerd digital storyteller. Ph.D. candidate of remix theory within digital humanities. Technology consultant, graphic designer, VJ (visual-jockey), artist. #science #futurism #cyberpunk #criticaltheory #anarchy

3 Comments

720p · 2015-01-15 at 07:04

film tv için harika bir kaynak bu. Paylaşım için teşekkürler.

    Barış Parlan · 2015-02-11 at 16:52

    Kaynak göstererek paylaşırsanız çok sevinirim (: İyi günler.

vahap · 2015-12-01 at 17:38

tesekkurler

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Torrent Film İndirme Rehberi

Okuma süresi: 5 min
3