Aşık Olamayan Erkekler Başkanlığından: Basın Bildirisi

Published by Barış Parlan on

Sevgili, kendisine aşık olunmasını isteyen kadınlar birliği, bilgilerinize sunmak isteriz ki (her ne kadar hali hazırda yüzyıllardır bilip de, bunun getirdiği farkındalık acısına katlanmak istemediğiniz için, bilmemezlikten geldiğiniz konusunda ciddi şüphelerimiz olsa da), şimdiye kadar yaşanılan yanlış anlaşılmalar ve hatta anlaşılamamalar sebebi yüzünden biz erkekler, kesin bir şekilde ifade etmek durumunda kaldık:

Size “Aşık olan erkekler”, kesinlikle hastadırlar. Tıbben çok uzunca bir süredir “davranış bozukluğu” olarak tanımlanan Aşk, konsept itibari ile kişinin kararsız, bilinçsiz ve özellikle kontrolsüzce bir objeye / kişiye / düşünceye karşı saplantılı bir formda duygu beslemesi durumudur. Bu durumun kontrolsüz oluşu aşikârdır.

Öte yandan, size “Aşık olmayan” ve fakat, sizinle birlikte olmayı, kendi irademiz ve bilincimiz ile tercih eden biz erkekler, uzunca zamandır haksızlığa uğradığımızı ve bu yanlış halen daha devam etmekte olduğunu belirtir, duruma dair rahatsızlığımızı en şiddetli yol ile (yani yazarak) ifade etmek isteriz!

Biz herhangi bir duygunun, beynimizdeki hormonlar ve diğer çevresel faktörler tarfından manüpile edilmeksizin etkisinde kalmadan sizi hayatımızda var etmek için çaba sarf eder iken, sizin gidip daha ne hissettiğini bile değil ifade etmek, kendince idrak edemeyen aşk manyağı öküzleri tercih etmeniz doğanın bize verdiği en zulüm dolu kader, ve kederdir.

Bu basın bildirisini yazarken amacımız kesinlikle “bundan sonra şöyle şöyle olacak” şeklinde bir değişiklik ifadesi sergilemek değildir, çünki biz beyni ile düşünen erkekler olarak biliriz ki, bu ifade her daim bir sıçışla sonlanmak durumundadır. Amacımız sadece durum değerlendirmesi yapmak ve siz “sevilmek istenen” kadınlara “insanın beyni ile de sevebileceği” gerçeğini bir kez daha (çok da umutlu olmayaraktan (ne yazık ki)) anımsatmak isteyişimizdir.

“Carpe Diem” cümlesinden, “Memento Mori” cümlesine kadar, ve aralarında kalan 42 himalaya dağı büyüklüğündeki bütün yaşanması olası olan duyguların, tek bir hastalık sebebi ile hem kendi hayatınızdan hem de başkalarının hayatlarından toplumsal seviyede nefret edilmesini sağlamanız, çağımızın en acınası durumunun özetidir. Dilerim bu çağrıya kulak verirsiniz, ve sizi “geçmişte çok acı çektirdiği için artık o kadar da fazla dinlemeyi tercih etmediğimiz” kalbimiz yerine, mantığımızı da sınırları içerisine alan “Beynimiz” ile değerli kıldığımız için bizi daha fazla suçlamaz, bir avuç sevgiyi de bizlere çok görmezsiniz.

“Unutulmamalıdır ki, Şarap kadar romantik durmasa da, Viski’de bir alkoldür…”

Saygılırımızla.

Sevmek için de, beynini kullanan bütün erkekler adına…

Devamı: II. Basın Bildirisi


Barış Parlan

I'm an earthling named Barış Parlan. Natural born curious and critical which evolved into a nerd digital storyteller. Ph.D. candidate of remix theory within digital humanities. Technology consultant, graphic designer, VJ (visual-jockey), artist. #science #futurism #cyberpunk #criticaltheory #anarchy

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aşık Olamayan Erkekler Başkanlığından: Basın Bildirisi

Okuma süresi: 2 min
0