Nexus Font – Yazı Tipi Yönetimi

Published by Barış Parlan on

Xiles [http://www.xiles.net/] adlı şirketin sunduğu pek çok muazzam ve ücretsiz üründen birisi olan Nexus Font [http://www.xiles.net/nexusfont] Yazı Tipi yönetimi konusunda şimdiye kadar ciddi şekilde Corel Draw kullanan hemen herkesin bildiği, sevdiği, kullandığı, ancak kullanmayanların hayatında farkında olmadıkları için eksikliğini hissetmedikleri bir problemin gelmiş geçmiş kullandığım en iyi çözümü. Onca zamandır artıları ile eksileri ile pek çok yazılım geliştirilmesine rağmen, pek çok başarılı özelliğin bir arada olduğu tek bir poblem yoktu ki, Nexus Font ile karşılaştım. Bilen bilir severim böyle yazılımları orjinal kullanmayı, sonra bir baktım ki, Freeware! Saygı ile önlerinde eğiliyor, ve programın ne işe yaradığını kısaca tarif ediyoruz:

Nexus Font Tanıtımı

Bilgisayarınızda bir ton font var. Bu programı kuruyorsunuz, font arşivinizin harddiskteki yerini belirliyorsunuz [tabii ki c:\windows\fonts değil!], bu pogramcığı [ki zira güncel versiyon 2.2Mb] açtığınız vakit bütün fontlarınıza dilediğiniz renkle, boy ve kilo ile, kelime ve karakter ile hızlıca bakıp, beğendiklerinizi hemen “Install” diyerek bilgisayarınıza yüklüyorsunuz. O andan itibaren Photoshop, Flash, CorelDraw, Illustrator hiç fark etmez, bütün programlarınızda o fontun etinden ve sütünden faydalanabiliyorsunuz. İşiniz bitince de doğrudan bütün bu ekstra yüklenen fontlar kaldırabiliyosunuz.

Avantajları

  • Açtığınız dökümanda gerekli bir font var ise, bu program onu otomatikman yüklüyor.
  • Font arşivinizi klasörleyip düzenli bir biçimde saklayabiliyorsunuz.
  • Bütü fontlara thumbnail bakabiliyorsunuz.
  • Arkaplan rengi, yazı rengi değiştirebiliyorsunuz.
  • Toplu yüklemeler ve silmeler çok pratik.
  • Duplicate Fontları temizlemek kolay.
  • Acayip hızlı – stabil – ufak – ücretsiz.

Sevgili Corel’ciler, BitStream Font Navigator’den 4 beden büyük, ve onunla uyumlu. Benden söylemesi…

Not: Yükledikten sonra “View” menüsünden “Read Fonts in Subfolders”i ve “Anti-aliasing”i mutlaka açın.

Nexus Font - Yazı Tipi Yönetimi

Nexus Font – Yazı Tipi Yönetimi


Barış Parlan

I'm an earthling named Barış Parlan. Natural born curious and critical which evolved into a nerd digital storyteller. Ph.D. candidate of remix theory within digital humanities. Technology consultant, graphic designer, VJ (visual-jockey), artist. #science #futurism #cyberpunk #criticaltheory #anarchy

1 Comment

Cirem Lugesya · 2012-05-29 at 17:28

oluşturduğumuz yazı tiplerini ekleyebilir miyiz ki acaba?

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nexus Font – Yazı Tipi Yönetimi

Okuma süresi: 1 min
1