#ZincirGezen 05 | Blokzincir ve Teknoloji Okuryazarlığı üzerine

Published by Barış Parlan on

Blokzincir ve Teknoloji Okuryazarlığı üzerine her Pazar 22.00’da dLive, Twitch, Youtube ve Facebook üzerinden canlı yayın yapmaktayım. Haftanın önemli olayları, altcoin’ler ve Blokzincir’li geleceği konuşmaktayım. En güzel teşekkür paylaşmaktır!

Altın Karga Yeni Medya Ödülleri hakkında düşüncelerim:

Kripto Sözlüğü

Crypto New:

Tavsiye: StartPage.Finance

When Money Dies

Doge Coin

https://www.theguardian.com/technology/2021/may/11/goldman-sachs-executive-quits-after-making-millions-from-dogecoin

Dfinity ICP – Internet Computer Protocol

https://dfinity.org/

Bitcoin ile Ödeme Almak

Arkadaslar, Bitcoin’le odeme alma konusunda sahtekarlik yapilabilir mi? Guvenli mi? Ozellikle ulkemizdeki bircok yabanci ogrenci Bitcoin’le odeme yapmak istiyor. Binance’da bir hesap acip “accept payment” ve urunun o anki fiyat karsiligi mi alinmali? Belli bir komisyon mu eklenmeli (yuzde 3-5)? Sahte hesap veya sahtekarlik konusunda endise etmeye gerek var mi?

Düzgün bir multiasset-wallet ayarlayınız, tavsiyem Trust Wallet’dir. Bitcoin ve Ethereum transaction fee’leri çok yüksek, bu yüzden karşınızdaki size ALGO -LTC kabul etmenizi rica ederse bence kabul etmelisiniz. Dilerseniz aktarım sonrası bu paraları dilediğiniz birime, BTC vs. çevirebilirsiniz, veya USDC gibi sabit kripto paralara çevirebilirsiniz. Kripto dolar satın almış olursunuz, dolar olarak durur. Kriptosuna göre (Bitcoin en az 30 dk. – 5 onay – LTC 3 dk – 3 onay) tavsiye edilen bekleme süreleri var işlemin onaylanması için. Yine, bitcoin ağır kalıyor, LTC ALGO gibi birimler saniyeler içinde işlemi gerçekleştiriyorlar. Ekranınızda hesabınıza para yattığını gördüğünüz andan itibaren güvendesiniz demektir. Cüzdanınızdan o parayı hiç kimse hiç bir şekilde çıkartamaz. Cüzdanınızın 24 kelimelik bir şifresi olacak, o şifre kimde ise, paranın sahibi o demektir. Bunu aklınızdan çıkarmayın, şifrenizi telefonunuzda veya mail adresinizde tutmayın. Tercihen kağıda yazın ve pasaportunuzun arasında, ondan daha önemli olduğunu unutmadan saklayınız. Şu an için kripto konusunda ortalama komisyon %3.5 – %5 arası değişiyor. Ben bireysel olarak teknoloji danışmanlığı yaptığım için bu konuda daha esnek davranmaya çabalıyorum. Pazar akşamları youtube üzerinden canlı #ZincirGezen programım var, başka sorularınız olursa oradan canlı yayında sorabilirsiniz.

https://www.facebook.com/groups/lsa.hs/permalink/4603686616314915/

Transaction Per Second – TPS

Ethereum Creators: Charles Hoskinson, Vitalik Buterin, Gavin Wood etc..

Cardano vs Tesla

Solana:

https://solana.com/

15 Mayıs 2019

Proje:

Stacks – https://www.stacks.co/

Revuto – https://crypto.revuto.com/

Fear Greed Index


Barış Parlan

I'm an earthling named Barış Parlan. Natural born curious and critical which evolved into a nerd digital storyteller. Ph.D. candidate of remix theory within digital humanities. Technology consultant, graphic designer, VJ (visual-jockey), artist. #science #futurism #cyberpunk #criticaltheory #anarchy

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#ZincirGezen 05 | Blokzincir ve Teknoloji Okuryazarlığı üzerine

Okuma süresi: 2 min
0