Usb Virüslerini Temizlemek

Published by Barış Parlan on

Bütün insanlığın baş belası olan USB Virüs problemi, evet o dosyalarınızın USB memory stick’inizde olduğuna emin olduğunuz halde onları göremeyişiniz (ki aslında oradalar ve sadece görünmezler), veya onları görüyorken, tıkladığınızda açılmıyor olmaları (ki aslında tıkladıklarınız sadece onların “kısa yol kopyaları” ve orjinal dökümana gitmiyor bu kısa yollar, tıklanmak için sizi aldatıyorlar, zira tıklayınca bağlı bilgisayara da bulaşıyorlar), o ne işe yaradığını hiç anlamadığınız ama USB’nizde herdaim bulunan autorun.inf dökümanı… Uzatmayacağım, çok bir detay da açıklamayacağım, sadece nasıl kurtulursunuz, buna dair ileri seviye bir teknik paylaşacağım, dilerim ihtiyacı olanların işine yarar.

USB Virüs temizlemek

Önce My Computer açıp USB’nizin isminin sonundaki harfi öğreniyoruz. G: olabilir, H: olabilir, o harf önemli.

Start – Run düğmesine basıp (eğer windows 7 – 8 ise, o en alttaki kutuya doğrudan yazabilirsiniz) cmd yazıyoruz, tırnaklar olmadan.

Start > Run > “cmd”

Açılan komut satırında aşağıdaki komutu aynen yazıyoruz, sadece X harfini, ilk öğrendiğimiz USB’nizin Harfi ile değiştiriyoruz. Ve bütün komutu yazınca Enter’a basıp çalıştırıyoruz komutu. Bitmesi biraz zaman alır.

attrib -r -a -s -h /s /d X:\*.*

Bittikten sonra bu sefer de o USB’nin içine giriyoruz komut satırından, yine X yerine sizin harfinizi yazıp entera basıyorsunuz:

X:

Son olarak aşağıdaki komutu yazıp bütün o sahte virüs kalıntılarına güle güle diyoruz:

del /s /q /f *.lnk

Hayırlı olsun efendim.

 

X: -> Usb Flash Disk’in bulunduğu drive letter olacak.


Barış Parlan

I'm an earthling named Barış Parlan. Natural born curious and critical which evolved into a nerd digital storyteller. Ph.D. candidate of remix theory within digital humanities. Technology consultant, graphic designer, VJ (visual-jockey), artist. #science #futurism #cyberpunk #criticaltheory #anarchy

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Usb Virüslerini Temizlemek

Okuma süresi: 1 min
0