Altın Karga | Yeni Medya Ödülleri

Published by Barış Parlan on

bparlan.com domain adresinin ilk kaydını yaptığım 2003 yılından bugüne elimden geldiğince blog yazarak çeşitli konularda, ama en çok da toplumun Teknoloji Okuryazarlığı‘nı geliştirmek adına bir çaba sarf ettim. Tam da bu konu ile ilişkili bir şekilde DAÜ İletişim Fakültesi teknoloji araçları ile kamuoyunu bilgilendirme ve eylendirme odaklı bu ‘yeni medya‘yı ödüllendirmek için Altın Karga‘yı düzenlemekte. Ada genelinde gerçekten de gündemimize yön veren çok değerli isimler ve projeler aday gösterilmiş durumda. Beni de En İyi Blogger kategorisinde aday koymaya laik gördükleri için ayrıca mutluluk duymaktayım. Mutlaka ziyaret edip değer gördüğünüz isimlere oy vermenizi dilerim.

Oy kullanmak için: www.altinkarga.org

Altın Karga Yeni Medya Ödülleri resmi web sitesinde yayımlanan açıklamada belirtildiği gibi, yeni medya yayınları bulunduğumuz topraklarda da bütün dünyada olduğu gibi yaygınlaşmaktadır. Bu alanda çaba harcayan içerik üreticileri için söz konusu ödül ciddi bir taktir ve cesaretlendirme anlamına gelmektedir. Konsept gereği eylence içerikli medya kanalları ve kişilikleri popülarite olarak çok daha ciddi büyüklükte kitlelere hitab etmektedirler. Bu çerçevede açıkçası kendim için bu kategoride aday gösterilmiş olmak elde edilebilinecek en büyük başarıdır. Öte yandan şans eseri en az adaylı kategori olan Blogger (Çevrimiçi Blog Yazarı) kategorisinde yer alan Ayşem Zorlu‘nun Loacal projesi , Meliz Berg‘in MelizCooks projesi de çok ciddi emeklerle üretilmiş değerli rakiplerdir. Bütün kategorilerdeki bütün adayları ayrıca tek tek tebrik eder, hepsine bol şans dilerim.

Ayrıca vesile ile nacizane bir kaç tavsiyemi de paylaşmak isterim. Böylesi bir Yeni Medya yarışmasının sosyal medya kanallarının eksiksiz olmasını beklerdim. Özellikle eylence yerine eğitim, resmi açıklama ve bilgilendirme içeriklerinin çok daha popüler olduğu, Kıbrıslı Türk kitlesinin de birbirini özenle takip ettiği Twitter üzerinde Altın Karga‘nın hesabının olmayışı dikkatimi çekti. Resmi websitesindeki LinkedIn linkinin ise Altın Karga resmi LinkedIn sayfası yerine websitesi’ni paylaşan bir post oluşturma linkine gitmesi ve Facebook’da Altın Karga’nın bir Sayfa değil Kişi olarak kayıt edilmiş olması durumu yakın zamanda düzeltileceğine emin olduğum ufak tefek detaylardır. Ayrıca resmi websitesinde bir medya paketi linki içerisinde logo, metin, hashtag içeriği sunulması da, biz dijital içerik üreticilerinin projeye dair çok daha kaliteli içerikler üretmesi için güzel bir kaynak sağlayabilirdi. Bu tavsiyemin gelecek sefere mutlaka değerlendirileceğine inancım tamdır.

DAÜ İletişim Fakültesi‘nin Yeni Medya konusunu böylesi büyük bir emek ile ciddiye alması ve desteklemesi çok değerlidir. Beni aday olarak göstermeleri de benim için başlı başına bir ödül ve mutluluk kaynağıdır. Böyle çalışmaların halk tarafından da desteklenmesi ve kabul görmesi, verilen ödülün anlamını çok daha yüceltmektedir. Son olarak unutmayınız ki, dijital dünyada yapabileceğiniz en büyük teşekkür, taktir ettiğiniz içeriği paylaşmanızdır.

Gücelleme: DAÜ İletişim Fakültesi’nden değerli dostum Yetin Arslan Altın Karga Facebook Sayfası linkini gönderdi. Fark etmiş bulunmaktayız ki Facebook aramalarında sayfa spesifik olarak belirtilse bile arama sonuçlarında çıkmamakta. Link’i okunabilmesi için açık olarak paylaşıyorum: www.facebook.com/altinkargayenimedyaodulleri


Barış Parlan

I'm an earthling named Barış Parlan. Natural born curious and critical which evolved into a nerd digital storyteller. Ph.D. candidate of remix theory within digital humanities. Technology consultant, graphic designer, VJ (visual-jockey), artist. #science #futurism #cyberpunk #criticaltheory #anarchy

1 Comment

#ZincirGezen 05 | Blokzincir ve Teknoloji Okuryazarlığı üzerine – Barış Parlan · 2021-06-27 at 22:43

[…] Altın Karga | Yeni Medya Ödülleri […]

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Altın Karga | Yeni Medya Ödülleri

Okuma süresi: 2 min
1